TSP -BİLGİLENDİRME -TrabzonSpor TÜZÜĞÜ HAKKINDA


Levent SEKBAN

Makale tarihi  :  20 Aralık Cuma 2019


#TSP AÇIKLAMA : TrabzonSpor  Genel Kurulu Üyelerinin  Bilgisine  ve TrabzonSpor Yönetiminin Dikkatine  /19/12/2019 

 



KONU: 1 TEMMUZ 2018 Tüzük Kongresinde  Genel Kurul Tarafından kabul görmeyen 14. Ve 41. Maddelerin eski Tüzüğümüzdeki gibi yer almaması ,bu konudaki genel kurul kararının hiçe sayılması hakkında Bilgilendirme ve talebimizi içerir.

1 Temmuz 2018 de Yapılan Tüzük Tadilat Kongresinde 14. Ve 41.Madde tüzük değişiklik taleplerine  ve taslak maddelerine  o zaman ki  Genel Kurul iradesi tarafından itiraz edilmiş ,oylama yapılmış,14. Ve 41. Maddeler,eski tüzükteki gibi korunmuş, yeni tüzüğün 14. Ve 41. maddesindeki  taslak maddeler kabul edilmemişti.

Bu reddedilen 41.Madde taslağı şöyleydi.

“Yönetim Kurulu Listesi adaylarından Başkan,Asbaşkan,Genel Sekreter ve Genel Sayman dahil en az 5 kişinin süresine bakılmaksızın daha önceden TrabzonSpor da yöneticilik yapma şartı vardır.”

İşte bu madde  yani taslak  41. Madde  - 14. Maddedeki Genel kurul üyesinin haklarının üstünlüğü ilkesine  dayanarak Genel Kurul tarafından reddedilmişti..

Buna rağmen 1 Aralık 2018 Olağan Seçimli Kongreden önce Sn Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen tarafından ,Yönetim kuruluna aday olma şartları bu iptal edilen maddeye uygun olarak , sanki bu taslak  madde geçmiş gibi açıklanmıştı.

Bunu izleyen süreçte ,1 Aralık 2018  Olağan Seçimli Kongrede ,Genel kurul üyemiz

Levent Sekban,   gündeme getirerek,Sn Ali Sürmen’e  durumu anlatmış, yaptığı yanlış uygulamadan ,tüzüğe uyumsuzluktan dolayı bunun Trabzonspor a zarar verdiğini ,Genel kurul üyesinin iradesinin dikkate alınmadığını  bildirmişti.

Ama 1 Aralık olağan kongreye tek adayla girildiği için bu konu fazla irdelenmemişti.

30 kasım 2019 Olağan Genel kurul öncesine  gelindiğinde Kulüp internet sitesinden tüzüğü incelediğimizde,

41 a maddesindeki

“Süresine bakılmaksızın yöneticilik yapma şartının “ sadece BAŞKAN seçimi  için kaldırıldığını  gördük .

1 aralık 2018 de , tüzüğün iptal edildiği şekli gibi yanlış uygulanan maddesi, sadece A-a bendi uygun olarak değişmiş ve öyle yayınlanmıştı.

FAKAT,41 .maddenin diğer bentlerinde (A-b,A-c,A-d,A-e)  Asbaşkan,Genel Sekreter ve Genel Sayman için bu şartın aynen durduğunu gördük.

1 Temmuz 2018 Tüzük Tadilat kongresinde Genel kurul İradesi tarafından kabul edilmeyen 14. Ve 41.maddelerin eski tüzükteki gibi kalması gerektiği hususunda, bu konudaki tüm  TRABZONSPOR yetkililerini ,Trabzonspor Genel kurulu üyeleri olarak  bir kez daha  uyarıyoruz.

Genel kurul iradesine aykırı olarak , bu  tüzük maddelerini  internet sitesinden tüzük olarak yayınlamak  kanunlara ve TrabzonSpor’umuzun temiz spor ruhuna aykırıdır.

Sonuç olarak,

Bu konuda  yapılmış  detaylı çalışmayı da içeren  belgeler ,1 temmuz tüzük kongresi ve 1 aralık 2018 kongresi  ile  ilgili medya haberleri,gazete ve internet sitesi yazıları , yazılı ve görsel kayıtlar ,1 temmuz 2018 tüzük tadilat  kongresindeki  eski ve yeni tüzük ler ,1 aralık 2018 günkü tüzük ve 30 kasım 2019 da ki tüzüğümüzün son durumu ,ayrıca bunları kıyaslayan  dosyamız da mevcuttur.

Mevcut  Tüzüğün  1 Temmuz 2018 Tüzük Tadilat kongresindeki oylamaya göre 14. Ve 41. Maddelerin içeriklerinin  ne olacağı ve olması gerektiği de tarafımızdan yapılan bir çalışma ile tespit edilmiştir. İstenildiği takdirde  tüm bu belgeler TrabzonSpor yönetimine sunulabilir.

Genel Kurul üyeleri olarak ,Trabzonspor Genel kurul iradesini hiçe sayma ve  sadece

 seçilmiş bir grubun yönetici seçilebilmesi , intibaını  uyandıracak  bu  yanlışlığın,

TrabzonSpor’umuza zarar gelmemesi adına ,bir an önce düzeltilmesini  rica ve talep ederiz.

Bu konuda  Yönetim Kurulunun harekete geçerek, yanlışlıkları düzelttirip,tüzüğün son halini

Kulübümüzün internet sitesinde yayınlamasını,sonuç olarak bu talebimize sözlü veya yazılı  cevap verilmesini   saygılarımızla arz ederiz.

 

Bu konuda yol gösterici olması açısından bu dilekçe, Sn Yönetim kurulunun bilgisine  ve  TS Genel Sekreterliğine   e-posta yolu ile iletilmiştir.

 

 

Trabzon- Fikir ve Spor Platformu

ve Trabzon- Spor Platformu Birimi Adına

 

Recep Bakırtaş - TS Üye No:7863

Harun Özdemir-TS Üye No:9600

İsmail Hakkı Doğan - TS Üye No:10204

Deniz Erçin -TS Üye No:6905

Levent Sekban  TS Üye No:11498

Levent Sekban

 

TFSP:Trabzon Fikir ve Spor Platformu Genel Sekreter

TSP:Trabzon-Spor Platformu Birimi Yöneticisi

 

+90 (0) 542 513 38 81    (Intl Tel , Whatsap -Telegram )

+90(0) 505 512 10 10 (whatsap business-LocalTel)

Lsekban@mlbil.com  ; leventsekban@gmail.com

      


www.trabzonsporplatformu.com  ;

www.trabzonsporplatformu.org 

www.tsplatformu.com