TÜRK FUTBOL VE SPOR KAMUOYUNUN DİKKATİNE - 6/12/2018


Levent SEKBAN

Makale tarihi  :  06 Aralık Perşembe 2018


Yıllardır, senaryosu belli bir zümre tarafından yazılan, sadece aktörlerinin değiştirilip önümüze sunulduğu, yapımcısı ve yönetmenleri belli olan, bu hafta bir yenisiyle daha karşı karşıya kaldığımız kısa filmi seyretmekteyiz. Tarihinde destansı başarılar bulunan bir futbol kulübünün sevdalıları olarak, geçmişte farkına vardığımız gibi bugünde üzerimize oynanan oyunların farkına varacağımızı tüm spor kamuoyunun bilmesini isteriz.

Camia olarak tarihimizden aldığımız sorumluluğun farkında olmakla birlikte,  ‘ Anadolu’ nun Ağabeyi ‘ misyonumuzu da her daim korumamız gerektiğinin bilincindeyiz. İşte bu nedenle haksızlıklara göğüs germek, sesini çıkarmak, gerekirse baş kaldırmak, Biz Trabzonspor Sevdalılarının gözünü kırpmadan, demokratik bir şekilde yapabileceği eylemlerdir. Bizler duruşumuzu yarım asırdır stadyumlarda, sokaklarda, caddelerde, şehir merkezlerinde, yazılı ve görsel medyada siz sporseverlere kanıtlamış, bazen övgüyle bazen ise ne yazık ki hak etmediğimiz ithamlarla karşı karşıya kalmış cefakar insanlar olarak, doğru bildiğinden, haklı olduğu yoldan zerre sapma göstermemiş, Anadolu’ nun Sesleriyiz.  

Biliyoruz ki yıllardır benzer senaryolara bizler gibi mahruz kalmış Anadolu’ nun Yiğit, Mert, Cefakar insanları, her daim yanımızda olduğu gibi bugün ve yarın da haklı davalarımızda yanımızda olacaklardır. Trabzonspor Sevdalıları olarak kulübümüzün sportif başarı anlamında iyi işler yaptığı, başarılar kazandığı bugünlerde ne yazık ki her zaman olduğu gibi yine içimize kurt düşmekte, üzerimize oyunlar oynanmaya başlandığı hisleri tüm bedenimizi kaplamaktadır. Özellikle son yıllarda iyi işler yaparken bir anda maruz kaldığımız bariz ve dikkat çekici hakem hataları camiamızı üzmekte, spora ve futbola olan güvenimizi kaybetmeye neden olmaktadır. Tertemiz 82 puan ile şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğimiz 2010/11 sezonu ve sonrasındaki kararlılığımız, savaşımız ve mücadelemizden vazgeçmeyişimiz birilerini rahatsız etmiş olacak ki türlü oyunlarla camiamızın üzerine gelerek bizleri kaos ortamının içine çekmeye çalışmaktadırlar. Bizler bu oyuna gelmeden, hukuki ve demokratik yollarla hakkımızı arayabilecek sağduyulu sporseverler olarak, bu şerh odaklarını bir kez daha uyarmakta ve dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi bildirmek istemekteyiz.Süper ligin 15.haftasında Konyaspor ile evimizde oynayacağımız müsabaka öncesi açıklanan hakem listelerini ne yazık ki camiamız şaşkınlık ve üzüntü içerisinde karşılamıştır. Birkaç sezondur takımımız bu hakem ekibinin yönettiği tüm müsabakalarda haksızlığa uğramış, tüm kamuoyunun kabul ettiği bariz hatalara maruz kalarak mağdur edilmiştir.

Akla,Ahlaka ve Hakka Bağlı Trabzonspor Sevdalılarından oluşan TRABZON -SPOR PLATFORMU ,  olarak bizler yıllardır izlediğimiz bu kısa filmin şimdi tekrar perdeye konulmasını engellemek, canımızın yanmamasını sağlamak ve can yakmamak adına tüm TFF yetkililerini, hakem ekibini ve müsabaka görevlilerini dürüst, adil, şeffaf, eşit, adaletli yönetime davet ediyoruz.

Geçmişte yaşadığımız tecrübelerimize dayanarak diyoruz ki,

  • Camia ve taraftar takımına sahip çıksın, stadı doldursun.
  • Hakem ekibi geçmişteki tüm olumsuzlukları bir kenara bıraksın, adil maç yönetsin.
  • Var ekibi geçtiğimiz haftalarda yaşanan sıkıntılardan dersini alarak dikkat ve özenle gerekli duyulduğu anlarda aktif, adil, doğru yardımlarda bulunsun.
  • Yardımcı hakemler ofsayt kararlarında acele etmesin, pozisyonu sonuna kadar oynatsın. Futbolun meyvesi goldür. Gol olduğunda veya olmadığında VAR ‘ın en doğru kararı vermesini beklesin.
  • Müsabaka hakemi Mete Kalkavan hiçbir etki altında kalmadan, stres ve baskıdan uzak, ekip arkadaşlarıyla işbirliği içerisinde objektif kararlar versin.
  • Dostluk, kardeşlik, fair play ön planda olsun ve iyi olan kazansın.

 

Tüm bu sürecin takipçisi olduğumuzu belirtir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

TRABZON -SPOR PLATFORMU

 #KalkavanaTepkisizKalma      www.tsplatformu.com   #tsplatformu  #sahadakasadamasadagüçlütrabzonspor